20 maart 2016

Wie ben ik

Mijn naam is Petra van der Kleij-Vermeij. Ik ben geboren en getogen in Den Haag, ben getrouwd en heb een zoon van 20 jaar.

Ooit ben ik begonnen met werken in de paardenwereld, maar langzamerhand ben ik in het kantoorwerk gerold. Na jaren begon ik er toch steeds meer naar te verlangen om weer met dieren te gaan werken en in het bijzonder met honden.

Ik vind het fantastisch om honden te verzorgen en mooi te maken. Het is dan ook heerlijk om de honden weer vrolijk en goed verzorgd de trimsalon te zien verlaten.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij het H.K.I. (Huisdier Kennis Instituut) in Bunnik en heb meer dan anderhalf jaar stage gelopen in de trimsalon waar ik, na het behalen van mijn diploma, anderhalf jaar een tafel heb gehuurd. Daarna was het tijd voor een eigen salon en heb ik inmiddels een trimsalon aan huis.

In de tijd dat ik stage liep en in de tijd als zelfstandig trimster, heb ik niet alleen leren trimmen, maar heb ik ook geleerd om vooral de honden te leren `lezen` en te begrijpen hoe zij zich voelen en kan ik hier op inspelen. Zo kan ik de honden trimmen op een manier dat de honden zich zo confortabel mogelijk voelen, zodat ook zij het naar hun zin hebben. Het gaat tenslotte om de honden.

ik_met_sparkie_591

 

Ik hou zo veel mogelijk rekening met de honden.

De honden lopen bij mij in de salon zo veel mogelijk los rond. Ze zitten dus niet allemaal in Benches. Een heel enkele keer, als de honden echt niet met elkaar op kunnen schieten, gaat er een hond in de bench, maar dit gebeurd dan zo kort mogelijk. Ook gaan de honden tussendoor even van de tafel, als blijkt dat ze even rust nodig hebben. Dan kunnen ze even de benen strekken, even spelen en rond snuffelen.

Al met al staan de honden bij mij voorop!