20 maart 2016

Waarom trimmen

Vaak wordt er door sceptici gezegd: ‘In de natuur wordt een hond toch ook niet gewassen en geknipt.’ Dat klopt, maar veel rassen van tegenwoordig hebben een vacht die in de natuur niet voor zou komen en daarom moeten wij ze een handje helpen.

Trimmen gebeurd niet alleen voor het uiterlijk van de hond.

Natuurlijk is het heerlijk als een hond weer lekker ruikt en er mooi uit ziet, maar een goede verzorging van de vacht is zeker ook voor de gezondheid van de hond zeer belangrijk.

Als de vacht van de hond niet klitvrij is, gaat dit de hond flink irriteren. Klitten kunnen de huid van de hond gaan verstikken, waardoor er allerlei huidproblemen kunnen ontstaan. Ook gaan klitten `trekken` aan de huid, zodat de hond zich niet meer vrij kan bewegen zonder dat hij of zij pijn heeft. Sommige honden die veel last hebben van klitten zie je dan vaak in de trimsalon weer opfleuren, omdat ze zich na de trimbeurt weer helemaal lekker voelen.

Jas_Uit

Bij sommige honden die erg veel klitten hebben, kun je alleen nog maar hun jas uitdoen.

In een onverzorgde vacht kan ook veel vuil gaan zitten. Ook dit is natuurlijk slecht voor de huid. Het is dan ook zeker in de winter nodig om de hond te laten trimmen.

Na een trimbeurt zal de hond zich heerlijk voelen, vrij van alle kriebeltjes, klitjes en los haar.

Nog een voordeel van een trimbeurt is dat de trimster elk deeltje van de hond voelt en ziet. Dus mocht de hond iets mankeren is de kans groot dat dit aan het licht komt tijdens de trimbeurt.